28 de gener 2011

AMICS INTERNAUTES I SEGUIDORS D'AQUEST "BLOC"Actualment estem treballant (cercant documents, etc.) sobre un tema concret: la postguerra a Montcada i Reixac. És per això que us demanem la vostra col.laboració per poder identificar un personatge que surt al mig de la fotografia i que us mostrem, concretament és el que està assegut al mig de la taula amb boina i un cigar a la boca . Per les poques dades que tenim, sembla que aquest vivia a Mas Rampinyo. És una fotografia publicada en una revista anàrquica amb data gener de 1937.
Moltes gràcies per endavant.

Equip de Montcada Post

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Es evident que el personatge en qüestió es el que manava, doncs es el que està assegut al silló.
Suposo que es la seu del Comité de guerra o de defensa situal a la Torre Massa del carrer Bogatell.
Les persones de la fotografia son membres del comité de la CNT-FAI.
Si el de la pipa es el cap hauria de ser el Tellez, el Salvador Mellado, el Tomas del Toro o el Castillo que van ser els caps del comité.
Preguntaré a gent que els pot reconeixer.

Josep Capella

Gonzalbo Myrtille ha dit...

se trata de

RIERA ARBÓS, Jaime : En marzo de 1932, desde la cárcel de Barcelona, firmó un manifiesto contra Pestaña. Delegado de transportes de Barcelona al Pleno Regional de abril de 1933. Director del consejo de empresa de los trabajadores marítimos y terrestres del puerto (1938). En enero de 1939, miembro del Comité Nacional de CNT. Exiliado en México; en 1945, miembro del comité de la CNT anticolaboracionista. Encargado del servicio de librería de Tierra y Libertad de México.
enciclopedia del anarquismo, Iñiguez, 2008


Le « Grupo de investigación central » était présidé par Jaime RIERA, grand amateur de puros et membre de la CNT et de la FAI. Ce service faisait partie de la Junta de Orden Publico (ou servicio de Orden Publico de la Generalitat) dirigé par Dioniso EROLES.
Copie d’un article de Mi revista de janvier 1937 avec photo de groupe dont Riera

salud

Myrtille Gonzalbo
hipparchia@libertusurf.fr
francia

aprovecho la ocasion para pedirle si tienen algo sobre la muerte de Domingo Cusi Trull, nativo de Rosas, asesinado sin duda por las patrullas de control en noviembre fde 1936 (o en 1937), y cuyo cadaver fue encontrado en Montcada

Scatano / Ricard Ramos ha dit...

Sr. Gonzalbo
Estamos intentando contactar con su correo electrónico, pero el sistema nos lo rechaza, segun parece tiene usted el buzón repleto. Es importante que contactemos.
Quedamos a su respuesta

RRj i JBS

gonzalbo ha dit...

hola

efectivamente me he equivocado en la direccion

mil perdones

hipparchia@libertysurf.fr

Gonzalbo Myrtille
grenoble
Francia

miquel terrasa ha dit...

En Domingo Cusí Trull era el meu avi, jo també estic interessat en qualsevol informació sobre el seu assassinat.

mterrassa@gmail.com

miquel terrassa i cusí
Roses

Anònim ha dit...

Estic cercant la inscripció de la defunció de Domingo Cusí Trull. A la causa general de l’Arxiu Histórico Nacional indica que fou assassinat a Montcada el 19 de novembre de 1936 o 1937. Al registre de Roses no me’l troben. Tinc pendent de mirar en els llibres parroquials també a Roses.
Em sabríeu dir si la defunció és al registre civil de Montcada i Reixac i la data per poder-ne sol•licitar còpia.
Moltes Gràcies,
Mònica Camps monica@empordadigital.com