03 de novembre 2010

80 ANYS DESPRÈS...

Aquesta oportuna foto realitzada ahir, vol mostrar i comparar -aquests 80 anys de diferència- entre aquesta i la que obre aquest blog de Montcada Post.
Moltes gràcies a Elisa Riera que ens ha regalat aquesta foto, que ens convida a reflexionar sobre aquest llarg periode que separen aquestes dues imatges d'un mateix lloc....

Nota: recorda que per veure la imatge més gran, cal "clicar" sobre la mateixa.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

La primera foto, idílica, al menys com a paisatge. La història d'aquella época (anys 30) no ho va ser tant .
Respecte la foto antiga, només queda la torre on ara viu el Josep Lasús. La pasarela tot i no ser la mateixa ,fa patxoca. Llàstima el Turó; ara el riu està canalitzat des de les inundacions del 1962 i desgraciadament l'esglesia dels anys 30 va ser destruida els primers dies de la guerra civil. Una llàstima perquè era molt bonica. Però ja sabem que els homes, quan s'enfronten per defensar idees oposades utilitzen sovint la violencia contra els altres homes i les coses, per comptes de utilitzar la paraula a través del diàleg.
Que bonica la foto. Es per penjar un quadre a casa i no deixar-le de mirar.
Gràcies.

Josep Capella

Scatano / Ricard Ramos ha dit...

Gràcies amic Capella pels teus comentaris que aporten, encara més, una visió més propera d'aquells temps....
Nosaltres tractem de recuperar retalls de la memòria, sigui amb imatges o treballs sobre aquest poble que ens estimem, i els lectors, com tu Josep, feu encara més adients aquests comentaris o puntalitzacions sobre el contingut d'aquest "blog".
Cordalment,
Ricard


5 de novembre de 2010 10:46:00 GMT+01:00