23 de març 2013

LA PREMSA LOCAL EN ELS ANYS DE LA POSTGUERRA

NOTÍCIA CURIOSA...PUBLICADA EN UN DIARI LOCAL (QUINZENAL) ANOMENAT MONTCADA NOVA, CONCRETAMENT EL 22 DE MAIG DE 1960 DEIA, ENTRE ALTRES COSES,  AIXÒ....


  "Nos comunica don Francisco Pi que en su establecimiento de comestibles y pesca salada, dejó alguien olvidado, dias atras, un paraguas sin que hasta la fecha se haya presentado a solicitar el mismo. Dicho paraguas está por tanto, a disposición de quien acredite ser dueño a el citado establecimiento" 

Bé, la notícia que es va publicar aquest diari, va donar molta importància a un paraigües oblidat, o pot ser es tractava del paraigües de la Mary Poppins ?
Aquesta i altres notícies intranscendents es poden llegir encara avui,  a les hemeroteques, volien dir dues coses: una que no havien més notícies a Montcada i Reixac....? o bé la censura, molt arrelada en aquells anys de postguerra, no deixaven que es publiquessin reivindicacions ciutadanes, com per exemple, que molts carrers del nostre poble encara estaven sense urbanitzar o que els llums o fanals no arribaven a tots els carrers, etc. etc. Aquest diari va tancar la "barraca" el mes de gener de 1974.

RICARD RAMOS JIMENEZ