13 d’abril 2012



L'Auditori s'omple en la presentació del llibre "Batlles, alcaldes i els afers d'un poble"


(foto Laura Grau - La Veu de Montcada)


L'Auditori Municipal (pl. Església,12) es va omplir ahir de gom a gom en la presentació del segon llibre de recerca històrica dels investigadors montcadencs Ricard Ramos i Josep Bacardit. Sota el títol "batlles, alcaldes i els afers d'un poble", els autors recorren la història del municipi del 1454 al 2011 d'una manera cronològica i utilitzant com a fil conductor els diferents governants que ha tingut Montcada i Reixac al llarg d'aquests sis segles.

La presentació del llibre va comptar amb l'assistència d'una delegació municipal encapçalada per l'alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez, així com també la de la presidenta de la Fundació Cultural, Núria Cervera, entitat gràcies al suport de la qual s'ha pogut editar aquesta publicació que, segons els seus propis autors, aspira a convertir-se en una eina didàctica per a la ciutadania. El moment més emotiu de la presentació es va produir quan Josep Bacardit es va emocionar al recordar el testimoni de la filla d'un exalcalde republicà.

Amb prop de 200 pàgines i un pes important de les fotografies, algunes de les quals són inèdites, el treball és fruit de quatre anys d'investigació i consulta de diferents arxius, hemeroteques i biblioteques de Barcelona que custodien molta de la documentació de Montcada i Reixac. L'alcaldessa s'ha felicitat per aquest intens treball d'investigació "d'aquestes dues persones que han tingut un coneixement directe de l'Ajuntament, que és la casa de tots i totes".

La Veu de Montcada edició digital 13/04/2012