18 d’octubre 2009

EL MAS DURAN, LA FERRERIA, ETC.

(per veure la imatge més gran cal "clicar" sobre la mateixa)

Vista panoràmica del Mas Duran, la Ferreria, riu Ripoll, Riera Sant Cugat, etc. de l'any 1932, abans que aquesta gran extensió fos en una bona part transformada en "zona militar".La foto esta realitzada des del Turó de Montcada. (autor desconegut, forma part d'un informe realitzat el 10 de maig de 1932, per Marià Faura i Sans, doctor en ciències naturals i l'arquitecte Buenaventura Bassegoda i Muste. Fons documental R.Ramos)

4 comentaris:

Fidel Casajuana i Manent ha dit...

A l’ autor d’ aquest blog, només cal felicitar-lo per la seva iniciativa, el seu treball vers la història, és veu reflectit en les publicacions que periòdicament son penjades en aquest blog, així doncs enhorabona Ricard.

En aquest comentari ,i amb la publicació d’ aquesta meravellosa fotografia, dir-te que no estic d’ acord amb lo que dius de Mas Duran, tot i que segur que al 1932 hi havia la masia o el mas, la zona era coneguda per Mas Rampinyo. Altre cosa és que els diversos ajuntaments democràtics, per raons que desconec hagin permès que es bategin les zones amb noms aliens i lluny de la realitat.

Agraint l’ oportunitat que dones , amb aquest blog, fins a una propera.

Elisa Riera ha dit...

Felicitats de nou per la tasca que fas en aquest blog i torno a repetir que és una llàstima que sigui tan desconegut per la gent de Montcada. A mi mateixa em passa per alt el consultar-ho en no agafar l'hàbit i si a més no es coneix per la majoria de gent del poble, com se'n pot fer més ressó?. Tota la teva feina d'investigació i l'arxiu fotogràfic es mereixen una major difussió.
Des d'aquí pregunto: COM?/QUE ES POT FER?
Anims, endavant i gràcies per aquests bocins de la nostra història.
Elisa

Anònim ha dit...

Recomano tenir un lector de news per tal de tenir constància de les actualitzacions dels blogs favorits

Scatano / Ricard Ramos ha dit...

Podries explicar-me això "d'un lector de news..." ?... la veritat no estic massa al dia de temes informàtics.
Gràcies
Cordialment