14 de gener 2013

ACCIDENT AERI A MONTCADA


Accident aeri d'un  aeroplà que anava de Paris a Casablanca.

Per una avaria mecànica va tenir que aterrar un aeroplà amb alguns passatges i portador del correu Paris – Casablanca, a una vinya de Can Puxenc, situada a Can Payàs, el mes d'abril de 1920.

La curiositat d'aquest fet va ser un gos que va ser el primer que va córrer fins al lloc  de l'accident, reben als passatgers que van sortir  d'aquest contratemps  un xic contusionats i amb un formidable ensurt.

La foto va ser efectuada per un dels pocs veïns que  tenien  maquina  de retratar, aquest es deia Baltasar Sans Pàmies, el qual entre altres professions, es dedicava a la pintura.  Va exercir de professor durant tres anys al nostre benvolgut i recordat pintor local: Joan Capella i Arenas.
                       
                      (Retrat d'un jove Baltasar Sans) 

(Imatges i fons R.R.J)

Ricard Ramos Jiménez

1 comentari:

Anònim ha dit...


Efectivament el Sr. Sants, pintor, vivia al carrer Bogatell on fins fa pocs mesos hi havia la merceria Carmen i ara una botiga de compra d'or. El Sr. Sans tenia també una vinya més o menys on ara hi ha el diposit d'aigua del costat del cementiri en el camí que portava a la font del ferro. El Sr.Sants era tot un persoantge i en aquella època ja tenia una màquina de fotos. Moltes de les fotos que va fer van passar al Sr. Ignaci Vila que te una molt completa colecció de fotografies antigues de Montcada.

Josep Capella