05 de juny 2011

EL PROPER DIA 13 DE JUNY, ES COMPLEIX EL 80è. ANIVERSARI DE LA MORT DE SANTIAGO RUSIÑOL.



Entre la seva extensa obra pictòrica i literària, volem recordar que en Rusiñol en "L’Auca del Senyor Esteve” dedica unes paraules envers al nostre poble, aquestes:

[...] “ –Jo només havia estat a Montcada- va dir la senyora Roseta- i em va agradar tant, que si mai m’amagrís hi tornaria. Tot és regadiu, a Montcada. Com que el camp, perquè sigui camp, en té de ser, de regadiu –varen dir les tres Maries.
-Segons –va saltar el senyor Esteve-; el ram de la Naturalesa ha de ser com una botiga: ha d’estar surtida de tot. Hi ha d’haver regadiu, secà, fruites, verdures i aigües fresques....”

Publiquem una imatge inèdita realitzada l’any 1931 (16 d'abril) on es mostra el túmul funerari d’en Santiago Rusiñol, instal.lat a la Sala Noble del Consell de Cent de la Ciutat Comtal. Entre les persones que custodiaven les despulles del nostre admirat artista, hi ha una representació de la “Societat d’Artistes Lírics i Dramàtics de Barcelona”, societat que tenia la seva seu a la plaça Arc del Teatre.


(per veure la imatge més gran, clica sobre la mateixa)

Comentari i fons fotogràfic: Ricard Ramos



1 comentari:

Anònim ha dit...

Escrivia tan bé en Santiago Russinyol, que provocava que t'enganxesis a la lectura de les seves obres ràpidament.
Ens parla d'una Montcada bucólica vista per gent de fora i de ciutat quan la ciutat ja començava a embrutir-se a conseqüència de la industrialització.
Mai tornarem a tenir aquella Montcada, pero si més no em de fer tot el possible per recuperar i respectar tot el que poguem i ens deixin.
Gràcies per aquests articles diversos que aneu penjant i que inviten a fer un petit comentari.

Josep Capella