08 de desembre 2012

Tarifa de preus autobusos línia Barcelona-Montcada-Mollet



9 de març del 1933. La Companyia General d’Autobusos de Barcelona S.A. , concessionària d’aquest servei , comunicava un augment de preus  a les tarifes  fins aleshores vigents .

Ho justificava  degut a l’augment dels costos d’explotació ( carburants, primeres matèries   , impostos i salaris) .  El bitllet de mitjana va experimentar  un augment de 10 cèntims .Considerat per la majoria dels usuaris una  exageració , es van escoltar  les  paraules : “… tot puja  menys els sous,  … , a on anirem a parar! “.  Reaccions   que actualment  segueixen  repetint-se  cada vegada  que apareix  un comunicat d’aquest tipus.   En aquest sentit , podríem  afirmar  que ens trobem a l’any 1933. 
 Comunicat publicat a La Vanguardia  :


JOSEP  BACARDIT I  SANLLEHÍ

1 comentari:

Anònim ha dit...

Als anys 50-60 el BM feia l'itinerari
de Montcada a Barcelona. A Montcada Centre hi havia dues parades, la primera ( sortida) a la Estació de França, ara carrer de la Generalitat ,abans Mártires de Montcada.
La segona a la Carretera Vella, abans Calvo Sotelo. L'autobús parava entre d'altres a Sant Andreu i davant la fàbrica del carrer Industria. Acabava el recorregut a la Plaça de Tetuan.
Jo l'agafava sovint doncs anavem a visitar unc oncles que vivien al Passeig de Maragall, molt a prop de la parada del carrer Industria.

Josep Capella