06 de juny 2012

MONTCADA ANY 1936. CAMPIONAT DE CATALUNYA DE CROSS-COUNTRY


per veure més gran
la imatge, clica sobre la
mateixa
Segons la premsa es tracta de dues veïnes del poble encarregades de  lliurar  el ram de flors al guanyador d’una cursa atlètica que es va celebrar a Montcada el 2 de febrer del 1936. 

La Federació Catalana d’Atletisme conjuntament amb l’Ajuntament de Montcada i  l’Esport Club Montcada van organitzar el XXè Campionat de Catalunya de Cross-Country.  La cursa va tenir la sortida i arribada davant l’ajuntament al carrer Major. El recorregut   passava per la Font Pudenta, riera de Sant Cugat, camí de Sant Iscle, pla de la Ferreria i  sorrals del riu Ripoll.

Les cròniques van destacar l'esdeveniment com un dels millors campionats celebrats fins aleshores. El circuit escollit va resultar un lloc ideal on es combinava la duresa del seu recorregut amb la bellesa del seu entorn (la premsa de l'època utilitzava  l'expressió: "pintorescos paisajes". Tant la federació catalana com els clubs participants van elogiar la seva organització,   tasca que  va anar a càrrec de  "l’Esport Club Montcada"  el qual va posar a disposició dels participants el gran local de l’AVI , lloc a on després tots van poder-se recuperar de l’esforç. La jornada va finalitzar amb un vermut popular a on hi van assistir centenars de veïns del poble. 

El guanyador de la prova va ser Manuel Andreu de la secció atlètica del Futbol Club Barcelona  trencant totes les apostes que donaven  com  gran favorit  l’atleta del mateix club Àngel Mur que sembla  no va tenir  sort aquell dia (va ocupar la vintena posició).  Aquesta persona va ser després el popular massatgista de l’equip de futbol de Barça de l’època de Ramallets, Kubala, Cèsar, etc.

Josep Bacardit Sanllehí 


Nota: Agrairíem la vostra col·laboració  si algú ens pot ajudar a  identificar  les  senyoretes  que apareixen a la imatge. Moltes Gràcies.