08 de setembre 2011

11 DE SETEMBRE....

AQUESTES DUES i ANTIGUES IMATGES SÓN DEL MATEIX DIA, ÉS A DIR, UN 11 DE SETEMBRE DE 1915... ("La Ilustració Catalana")


La primera, a l'esquerra, mostra el moment on els representants de l'Ajuntament de Barcelona fan ofrena floral a l'estàtua de Rafel de Casanovas. A banda dreta, es pot veure "un ball de bastons". La història es repeteix, doncs, quantes vegades hem vist aquesta mateixa escena d'enfrontaments...?

Enguany, les perspectives de la celebració de la Nostra Diada Nacional, pinta també "bastos", les coses no van pas massa bé, hi ha molts motius per estar decebuts i força preocupats pel tracte que rep Catalunya. Cal, més que mai, seny i unitat, perquè tots els catalans, és a dir, tots aquells o aquelles que hi viuen i treballen a Catalunya, estiguem units i solidaris amb les nostres justes reivindicacions. Som un poble que venim de lluny, amb llarga i voluminosa memòria històrica, per això com hem demostrat davant de les moltes adversitats i les derrotes que hem sofert, que amb convicció, constància i els valors que hi portem al nostre ADN, serem capaços un cop més, d'aixecar-nos i tornar a vèncer.

BONA I REIVINDICATIVA DIADA NACIONAL!

R.R.J

1 comentari:

Anònim ha dit...

Sí, no estem en un bon moment, però n'hem passat de pijors i sempre hem sortit endavant.
Jo crec que una de les causes d'aquesta crispació es culpa de una mala didàctica de la història arreu del pais, i quan dic pais dic de moment Espanya. I no passa res si esmento aquest nom.
M'empipa molt quan a TV3 miro el temps i sempre parlen de la peninsula Ibèrica i com si Espanya no existís.
Aixó que està passant es un manipulació de la història tan d'una part ( Catalunya) com de l'altra ( Espanya). Per la nostra banda , que evidenment estem maltractats sobretot per temes fiscals i els relacionats amb l'idioma,ens entossudim a ser màrtirs i creure en mites que no conduiexen a rés. Cal ser més positius , reivindicar el que creiem correcte i si un dia cal demanar la independència, ja ho farem. Però per favor, no donem la culpa sempre a Madrid com si fossin els únics culpables. Els polítics d'aquí i d'allà , tenen molt poca talla i son molt mediocres i contribuiexen en molts casos a espatllar la armonia general de la població.

Josep Capella