25 de desembre 2008

EL NOSTRE PATRIMONI CULTURAL, ARQUITECTÒNIC I HISTÒRIC.

Casa de les Aigües. antiga propietat de l'Ajuntament de Barcelona (terme municipal de Montcada)- Començà la seva construcció l'any 1878.
L'any 1879, concretament el dia 22 de juny és oficialment inaugurat. Es pot veure al fons sobre el Turó, les runes de la capella i part del castell dels "Montcades". El proper any en farà 130 anys d'aquesta inauguració d'aquest singular edifici obra d'en Antoni Rovira i Trias. Avui, per sort, resta encara
en peus. Per contra, l'ermita del turó, ja no hi queda res més que el record. Ara li tocarà el torn a la Torre dels Frares, també coneguda com Can Vestit, un edifici que té una història de segles i ara per negligència i manca d'interès per part de propietaris i administracions, aquesta està amenaçada per continuar el mateix camí que l'ermita del Turó.

Encara què, avui hi ha motius d'esperança. Una jove i recent plataforma en defensa del nostre Patrimoni ha estat creada, una més, doncs, sembla que darrerament el protagonisme de les reivindicacions ciutada
nes ja no estan en mans d'entitats veïnals, encara que hi ha excepcions, com l'AV de Can Sant Joan que manté intactes els seus principis en pro i en defensa dels interessos del veïnat. Bé, com us deia, aquesta plataforma vol evitar que la Torre dels Frares, així com altres edificis històric i arquitectònic puguin ser salvats i re-utilitzats. Cal que tothom que estimi el nostre poble, els nostres orígens, la nostra memòria històrica......posem el nostre granet de sorre i ajudem als components i capdavanters d'aquesta nova plataforma ciutadana en defensa del nostre Patrimoni.


La Torre dels Frares l'any 1989 quan hi havia els "masovers". (foto RRJ)
Per veure la imatge més gran cliqueu sobre la mateixa.